Lpk Logo Lt

Lietuva tapo Bocuse d‘Or šeimos dalimi 

2023 10 13

Drauge su mūsų nare – Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija – džiaugiamės ypatinga žinia – pagaliau Lietuva tapo Bocuse d‘Or šeimos dalimi. Tai prestižiškiausia pasaulyje gastronominė organizacija, vienijanti šefus ir turinti ypatingai stiprias gastronomines tradicijas. Šios organizacijos atėjimas neabejotinai sustiprins Lietuvos gastronomijos pozicijas tiek vietinėje, tiek tarptautinėje arenoje, prisidės prie šalies gastronomijos ateities ir gastronominio turizmo vystymosi – juk vienas iš organizacijos tikslų yra suteikti galimybes mūsų šefams mokytis, dalintis patirtimi ir varžytis.

1987 m. Paulas Bocuse’as Lione sukūrė „Bocuse d’Or“ – neabejotinai vieną prestižiškiausių gastronomijos konkursų pasaulyje. Jis taip pat vadinamas šimtmečio virėju ir gastronomijos popiežiumi. Konkurse talentingi virtuvės meistrai demonstruoja savo meistriškumą ir išmonę. Be estetikos, techniškumo ir skonių įvairovės čia labai svarbios kultūrinės tradicijos, ekologija, maisto taupymas ir vietiniai ūkiai. Bocuse d‘Or – viena iš didžiausių šefų svajonių. Taip kaip lenktynininkas svajoja važiuoti Formulėje 1, taip šefai svajoja patekti į Bocuse d‘Or Lione, kur kas dvejus metus vyksta Bocuse d‘Or Grand Finale konkursas.

Bocuse d‘Or Lietuva komiteto nariais tapo Evaldas Juška, Martynas Meidus, Vita Bartininkaitė, Tomas Rimydis ir Tadas Eidukevičius, kurie prisidės prie organizacijos savo žinių bagažu ir įspūdingomis patirtimis, praversiančiomis mūsų šefų bendruomenei ir gastronominės politikos formavimui užsienyje.

„Tai keturių metų paruošiamasis darbas ir pusantrų metų aktyvios gastronominės diplomatijos rezultatas“, – sako Darius Katinas – Bocuse d‘Or Lietuva prezidentas, žmogus, kurio dėka ši organizacija Lietuvą įtraukė į svarbių gastronominių šalių šeimą. Restoranininkas, vizionierius, šefas, paskutinį dešimtmetį dirbęs ne tik Lietuvoje, bet ir pripažintas profesionalas kitose šalyse, maisto technologo studijas baigęs Vokietijoje, paskutiniu metu vykdęs įvairius projektus tarptautinėje gastronomijoje. Vienas iš paskutinių Dariaus Katino pasiekimų – Šveicarijoje išlaikytas gastronomijos teisėjo egzaminas pas įtakingiausią gastronomijos mokytoją ir teisėją Rudy Muller, kuris yra World Chefs Culinary Competition Committee narys.

Bocuse d‘Or Lietuva džiaugiasi, kad atstovaudama šefus, skatins bendradarbiavimą kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija. Mes siekiame bendrų tikslų ir pozityvumo, o bendradarbiaudami judėsime link galutinio tikslo, kuris manau svarbus daugeliui mūsų – Lietuvos gastronomijos brandos ir stiprybės – optimistiškai nusiteikęs Bocuse d‘Or Lietuva prezidentas, Darius Katinas.

Susijusios naujienos

Keičiasi Lietuvos pramonininkų konfederacijos administrac...

2024 02 19
Admin Ajax

Europos verslas siunčia žinutę pirmininkavimui ES Tarybai...

2023 11 24
Original 5e9f3515 7f43 4928 B09a F663bd5f0f36

Indonezijos parlamentarai apsilankė Lietuvos pramonininkų...

2023 11 24
2023.11.23 In Parlamento Nariai Lpke 3 E1700813752707
Archyvas, Bocuse d‘Or, LPK narių naujienos, LRVA, Pranešimai žiniasklaidai, restoranai, Visos naujienos"}],"exclude_current_post":true,"useQueryEditor":true,"signature":"9874198ac12149bb29a3740491eeb18e","user_id":2,"time":1711471143,"lang":"lt","post__not_in":[1158],"category_name":"Naujienos","tag":"Archyvas, Bocuse d\u2018Or, LPK nari\u0173 naujienos, LRVA, Prane\u0161imai \u017einiasklaidai, restoranai, Visos naujienos","paged":1}" data-page="1" data-max-pages="499">

Įrašykite paieškos frazę: