Lpk Logo Lt

LPK atstovai dalyvauja aukščiausio lygio „BusinessEurope” konfederacijų Prezidentų taryboje

2019 06 14

Birželio 12-14 dienomis Helsinkyje, Suomijoje, vyksta aukščiausio lygio „BusinessEurope” konfederacijų Prezidentų taryba. Lietuvos pramonininkų konfederacijai (LPK) atstovauja LPK viceprezidentas Vidmantas Janulevičius ir vykdomasis direktorius Ričardas Sartatavičius bei LPK atstovas BusinessEurope” ir Lietuvos verslo atstovybės Briuselyje vadovas Tomas Vasilevskis. 

Pasak LPK viceprezidento V. Janulevičiaus, aktualiausi klausimai šiandien yra pramonės politika ir kuriuo keliu judėti vieningai Europai – pramonės skaitmenizacija ir automatizacija, geresnio reguliavimo užtikrinimas ir siekis mažinti administracinę naštą. 

„Susitikime didelis dėmesys buvo skiriamas Kinijai, kuri yra labai svarbi prekybos ir investicijų partnerė, tačiau susitikimo metu daugelio išsakyta žinia buvo labai aiški – būtina persvarstyti šiuos santykius, siekiant įtvirtinti vienodas konkurencijos sąlygas, turime siekti pusiausvyros ir padidinti skaidrumą. Akivaizdu, kad nei viena valstybė individualiai nesugebės įtikinti Kiniją keistis – tai turi daryti stipri ir vieninga ES. Labai daug iššūkių laukia ir pačios Europos – kokiomis priemonėmis ES subalansuos santykius su Kinija, ar turime veiksmingą investicijų atrankos modelį ir kt.“, pažymi V. Janulevičius.

Pasak LPK viceprezidento, susitikime dalyvavęs Suomijos ministras pirmininkas, kalbėdamas apie savo šalies artėjantį pirmininkavimą ES Tarybai, pabrėžė, kad Suomija sieks sudaryti sąlygas europinių čempionų augimui, daug dėmesio planuoja skirti ekonominio augimo sąlygoms ir verslo aplinkos gerinimui. 

„Naujoji Suomijos vyriausybė daugiausia dėmesio ketina skirti savo šalies švietimo reformai, siekiant kad švietimas atitiktų nūdienos realijas, todėl tikimės, kad švietimo klausimai, kurie yra iššūkis visai Europai, atsispindės ir jų pirmininkavimo darbotvarkėje“, – sakė V. Janulevičius.

Susitikimų darbotvarkėje aptarti klausimai: 

  • Politinė ir ekonominė Austrijos ir Švedijos apžvalga, kitų šalių narių pasisakymai, problematika, aktualios tematikos.
  • Strateginė diskusija dėl bendros BusinessEurope” pozicijos Kinijos klausimu, kuris yra vienas svarbiausių ir aktualiausių pastaruoju metu.
  • Naujojo ES institucinio ciklo prioritetai: bendro BusinessEurope” darbo apžvalga ir pasiruošimas bendrai BusinessEurope” pozicijai, kuri bus siunčiama naujam Europos Komisijos pirmininkui.
  • Naujausių žinių dėl Brexit” atnaujinimas ir diskusija dėl bendrų BusinessEurope ir jos narių veiksmų Brexit” klausimu.

Aukščiausio lygio „BusinessEurope” konfederacijų Prezidentų tarybai rengiama du kartus per metus Europos Tarybai pirmininkaujančioje šalyje narėje.

 

LPK atstovai (iš kairės): vykdomasis direktorius R. Sartatavičius, viceprezidentas V. Janulevičius, LPK atstovas „Business Europe“ T. Vasilevskis.

Susijusios naujienos

Lietuvos reikalų tvarkymas Briuselyje: kaip geriau ginti ...

2024 04 17
Photo 2024 04 17 09 42 47

Reformų Barometras 2024: pesimistinis Europos konkurencin...

2024 03 20
Reform Barometer Cover Page Lpk

Keičiasi Lietuvos pramonininkų konfederacijos administrac...

2024 02 19
Admin Ajax
Archyvas, BusinessEurope, lpk, Pranešimai žiniasklaidai, Visos naujienos"}],"exclude_current_post":true,"useQueryEditor":true,"signature":"9874198ac12149bb29a3740491eeb18e","user_id":2,"time":1711471143,"lang":"lt","post__not_in":[2637],"category_name":"Naujienos","tag":"Archyvas, BusinessEurope, lpk, Prane\u0161imai \u017einiasklaidai, Visos naujienos","paged":1}" data-page="1" data-max-pages="502">

Įrašykite paieškos frazę: